2012. október 24., szerda

INFJ-avagy ki is vagyok..

Mosthogy végeztem a 4 részes érzelemmel-gondolatokkal teli kisregényemmel,am iremélem kevés réteghez jut el,akkor evezzünk egy mélyreható személyiségteszthez.Ez elég hamar meglesz bejegyzés,hiszen java csak copy-paste,viszont kiegészítem saját gondolatokkal mindközbe van erről személyiségtipusról képek,ugymodn alátámasztva milyen is vagyok :) (Teszt bejegyzés végén)
Elsőképpen igy müködünk.Világra bontva mindössze 1% az ilyen tipús,ebből 1,5% nő,és csak 0,5% a férfi.Befelé fordulunk,és mást mutatunk a külvilágnak is.de az első képen látható is,hogyan vagyunk felépítve..mielőtt bemásolnám az egész személyjellemzésemet,amit kidobott,hozzá kell tenni hogy sok minden igaz.Másképp gondolkodok,cselekszek,érzek mint az átlag..Mivel túl mély érzésű vagyok,fogékonyabb vagyok a nem e világra,érzek jelzéseket,megálmodok dolgokat megérze kdolgokat amit nem tudom honnét de érzem hogy kell..de igazából beszéljen a jellemzésem :) igazából az egészet nem linkelem be,csakcsak megragadom a lényeget..

Jellemzés:
Az INFJ elsődlegesen befelé fókuszálva éli az életét, ahova az információt megérzések, ráérzések formájában fogadja be. Másodlagosan kifelé fordul a külvilág felé, ahol aszerint áll hozzá dolgokhoz, hogy mit érez velük kapcsolatban, vagy hogy hogyan illenek bele a személyes értékrendjébe.

Az INFJ-k gyengéd, törődő, összetett és nagyon intuitív egyének. Művésziek és kreatívak, a rejtett jelentések és lehetőségek világában élnek. A népességnek mindössze 1%-át teszi ki az INFJ személyiség típus, ami azt jelenti, hogy ez a legritkább típus az összes közül.
Ugyanakkor az INFJ-k egymagukban intuitív alapokon működnek, ami teljesen spontán. Ösztönösen tudnak dolgokat, anélkül, hogy meg tudnák mondani honnan, és úgy, hogy közben nem rendelkeznek részletes tudással a témáról. Általában igazuk van, és ezt tudják is.
Az INFJ-k zavarbaejtően pontos meglátásokkal rendelkeznek embereket és szituációkat illetően. Megérzéseik vannak dolgokról és ösztönösen megértik őket. Szélsőséges példaként, néhány INFJ pszichikus természetű élményekről számol be, mint például erős megérzésük van, hogy egy szerettük bajban van, majd később derül ki számukra, hogy az illetőt autóbaleset érte. Következésképpen a legtöbb INFJ féltve őrzi a belső énjét, és csak azt osztja meg, amit meg akar, akkor amikor ő akarja. Mély, összetett egyének, akik elég maguknak valók és jellemzően nehezen kiismerhetőek. Az INFJ-k nem fedik fel magukat teljesen, és olykor titokzatoskodóak.
Az INFJ-k különleges helyet foglalnak el azok szívében, akikhez közel állnak, akik képesek meglátni a sajátos képességeiket és mélységes törődésüket. Az INFJ-k tekintettel vannak mások érzéseire, és kedvesek próbálnak lenni nehogy megbántsanak valakit. Nagyon érzékenyek a konfliktusra, és nem is viselik túl jól. Hajlamosak lehetnek a konfliktusokat fizikailag magukba zárni, internalizálni, ezáltal egészségügyi problémákat tapasztalni, amikor sok stressz éri őket.
Ugyanakkor az INFJ maximalista, aki kételkedik benne, hogy kihozza magából a maximumot. Az INFJ-k ritkán vannak teljesen kibékülve önmagukkal – mindig akad valami, amit tehetnének, hogy fejlesszék magukat vagy jobbá tegyék a világot maguk körül. Hisznek a folyamatos növekedésben, és ritkán szánnak időt a saját teljesítményeikben való gyönyörködésre. Erős értékrendjük van, és annak megfelelően kell élniük az életüket, hogy mit éreznek jónak, helyesnek. Ami a személyiségük Érző oldalát illeti, az INFJ-k bizonyos értelemben véve gyengédek és könnyedek. Viszont nagyon magasak az elvárásaik önmagukkal és gyakran a családtagjaikkal szemben. Nem hívei a kompromisszumoknak, ha a nézeteikről van szó.
Az INFJ született nevelő; türelmes, odaadó és védelmező. Szerető szülők válnak belőlük, és általában erős kötelék fűzi őket az utódaikhoz. 
A munkát illetően az INFJ általában olyan területeken bukkan fel, ahol kreatív és valamelyest független lehet. Van érzékük a művészetekhez, és sokuk jeleskedik a tudományok terén, ahol az intuíciójukat ki tudják használni. Az INFJ-k szolgáltatás orientált munkakörökben is megtalálhatóak. Nem boldogulnak túl jól az apró részletekkel vagy a nagyon részletes feladatokkal. Az INFJ vagy kerüli az ilyesmit, vagy ha nincs választása, akkor átesik a ló túloldalára, és úgy elmerül a részletekben, hogy már nem látja az átfogó képet. Egy INFJ, aki rálépett az aprólékos részletek útjára, igencsak bírálóvá válhat azokkal szemben, akik nem tették ugyanezt.
Az INFJ személynek olyan fajta adottságai vannak, amik más típusoknak nincsenek. Az élet nem feltétlenül könnyű az INFJ számára, de nagyon mély érzésekre és személyes eredmények elérésére képesek. 

A csöndes külső mögött az INFJ-nek határozott meggyőződései vannak az élet fontosabb dolgairól. Az aktivisták -- az INFJ-k gyakran  vonzódnak ehhez a szerephez – a célért küzdenek, nem a dicsőségért, vagy a politikai hatalomért..
„Valami bűzlik Dániában.” Kételkednek mások indítékaiban, ezért az INFJ-ket nem könnyű átverni. Ők azok, akiket aligha lehet rászedni. Igaz, a legtöbb emberrel nyájasak és barátságosak, ennek ellenére az INFJ-k nagyon válogatósak a barátaikat illetően. Ezek a barátságok szoros kapcsolatok, amik túlmutatnak a puszta szavakon.
Az INFJ-k tehetségesek a folyékony nyelvezet és könnyű kommunikáció terén. Emellett, a nonverbális érzékenységük lehetővé teszi, hogy az INFJ-k mélyrehatóan ismerjék a környezetüket és a környezetük is ismerje őket.
Az írás, tanácsadás, közszolgálat, de akár még a politika is olyan terület, ahol az INFJ-k örömöt lelnek.

Aztán pár hiresség,aki ilyen tipusú volt: Gandhi,Martin Luther King,Arisztophanész,Goethe,stb stb.. :)

és akkor még párkapcsolatról pár szó.... Szerelem:

Erősségei egy kapcsolatban:
  • Természeténél fogva kedves melegszívű
  • A "végső" kapcsolatot keresi
  • Érzékeny mások érzéseire
  • Általában jól kommunikál, főleg írásban
  • Nagyon komolyan veszi az elköteleződést, életre szóló kapcsolatot keres
  • Nagyon sokat vár el magától és a többiektől is
  • Jó hallgató
Gyengeségei egy kapcsolatban:
  • Nem jól kezeli a pénzt és a minden napi aprócseprő dolgokat
  • Nagyon rosszul viseli a konfliktust és kritikát
  • Amíg benne van egy kapcsolatban nehezen lép ki, még akkor is, ha tudja hogy már nem működik
Mint szerelmi partner:
Az INFJ melegszívű, megfontolt partner, aki mély szerelmet képes érezni. Élvezi, ha kimutathatja ezt a szerelmet és megerősítést vár partnerétől is. Perfekcionista, törekszik arra, hogy a tökéletes kapcsolatot kialakítsa. Ez frusztráló lehet a partner számára, de az is lehet, hogy nagyon értékeli a partner, mivel ez egyértelmű elköteleződésről és mélyérzésekről tanúskodik, ami általában hiányzik a többi típusból.

Szexualitása:
Az INFJ intimitása majdnem hogy egy spirituális élmény. Megragadja az alkalmat szex közben, hogy a szívük és lelkük egyaránt összefonódjon partnerükkel. Mivel foglalkoztatja, hogy mások kedvében járjon, ez jellemzi a szexben is: először a partner legyen boldog.

Párkapcsolatban az egyes típusok hogy illenek hozzá:
  • A legjobb párosítás: ENTP, ENFP, INFJ, INFP, ENFJ
  • Még működhető párkapcsolat: ISFJ, ESFP, ISFP, ENTJ, INTJ, INTP, ISTJ
  • Kerülendő típusok egy párkapcsolatban: ESTJ, ESFJ, ESTP, ISTP


Sajnos be kell valljam,amit linkeltem atól cettig ilyen. Ugyanakkor ha valakinek volt türelme elolvasni,picit mélyebbre láthatott milyen is az az ember,aki csak igy ontja az érzéseit és a gondolatait..:) Vagy ki vagyok,mi..aki kedvet kapott a teszthez: http://mbti.tarhely.biz/tesztek/teszt_94 Csak őszintén :)
Yuki



5 megjegyzés :

Unknown írta...

Szia !

En is INFJ vagyok ami elsore boldogga tett hogy ritka de kozben el is szomorit hogy nem igazan talalom a barataimat.. Lehet azert mert ilyen keves van? :) Kar hogy a teszt csak kapcsolatra irja az egyezeseket.. Szerinted INFJ emberek csak egymassal johetnenek ki a legjobban vag pont azert nem mert annyira hasonlitanank?.. Mira

Yuki írta...

Szia! ^__^ Örülök, hogy írtál.
Igazából nagyon relatív szerintem.
Az biztos, hogy ritka..Az intuicióm, megérzésem a mai napig elég jól mükődik, régebben pedig még elég sok paranormális élményem is volt, bár mára ez eltűnt :)

Nekem sincs sok barátom, inkább ismerőseim. Bár valamilyen szinten ezt magamnak is köszönhetem, mert sokat nem tartok annak. Többnyire sokan önzőek, önérdekűek és kevés az igazi barát, és sok kapcsolatban így van már. Lehet, mert másképp szemléljük a világot, te is, kicsit mélyebb vagy, és ez nem fér össze a sok sablon,tömegegyéniséggel ami körbevesz téged, de vannak különlegesek, csak észre kell venni ^^

Hogy INFJ INFJvel jól kijöhet vagy nem, ez jó kérdés. Én csak a saját tapasztalataimat tudom elmesélni neked:
Az első, komolyabb szerelmem INFJ volt. Elég mély szerelem volt, kötődtem is hozzá, az akkori személyiségéhez nagyon, talán visszakeresve szerintem sokat taglaltam ami volt 4 évvel ezelőtt.

Az egyik legjobb lánybarátom is INFJ, 7 éve ismerjük egymást, bár voltak kisebb-nagyobb megszakítások, de igazából sosem dobtuk latba a másikat, pedig rólam nagyon sok 'ilyenolyan' barát lekopott. Persze ez csak az én tapasztalatom erről =)

Örülök, hogy írtál, és nem vagyunk egyedül még ebben a nagy körben, Mira :)

Unknown írta...

Sziasztok😊 Én is INFJ vagyok... pont minden bejegyzès stimmel. Először nem hittem el amit olvasok ès tènyleg. Szerintem jo hogy különlegesek vagyunk. Igen ez viszont sajna nehéz ebben a vilàgban. Az emberek nem túl megértőek. Barátaim nekem sincs sok. Egy barátnőm van 30 éve aki igazàn ismer. Edina 😉😊

Névtelen írta...

Sorry a baràtnöm bejelentkezve maradt itt. Nem Szilvia vagyok hanem Edina😊

Csabi írta...

Hát tényleg elszomorító, kicsit az is hogy fiúk között alig van ilyen személyiségtípus :/ Bár mindenkivel tök jól kijövök :D Engem a hideg kirázott amikor elsőnek megláttam hogy 1%-a a populációnak, tisztára úgy érzem magam mint valami zombie horror filmben, de tényleg. Xd

 

.

Magamról

~Rock/Punkrock*-19 éves~ féééfigyerek~*~Japan~anime~manga~Művészlélek+néha picit lüke~kiccicák~reménytelenül kergeti a színes álmait,mióta az eszét tudja~ A blog az általában a sok nyavalygásomról szól,ahogy az álmaimat kergetem,de remélhetőleg tudok érdekes esetleg normális mondandókkal szolgálni,és lesz akinek netán tetszeni is fog :) Puszi pacsi ≧▽≦